Planter skal altid vælges med omhu og er aldrig til at generaliserer. Valget er en kombination af det givne områdes lokalklima, jordbundsforhold, skygge, vind, tørke, nærtliggende trafik, æstetisk udtryk, vedligeholdelsens intensitet, ønske om biodiversitet osv. osv… Min tilgang er altid at lytte til kundens ønsker & behov i kombination med en vurdering af den efterfølgende drift udgift.

Stauder som bunddække

Staude sammensætninger i forskellige farver, højder i en skøn kombination, er et godt valg for at øge biodiversiteten og give livskvalitet for dig og dine medborgere. Den store variation af planter og blomstrings periode, giver noget smukt at se på hele året. Jeg arbejder med forskellige grupper af staude kombinationer, som bliver tilpasset de givne vilkår. Der findes mange muligheder, her nogle af dem.

– Tørketålende

– Skygge og tørketålende

– Fugtig og let leret jord

– Salt tolerante

– Farve kombinationer

– Parker og institutioner

– Under træer

Pleje og vedligeholdelse af staude bunddække, er tidsmæssigt meget varierende og kommer helt an på hvilke lokale klimaforhold der er og hvilken staudesammensætning som vælges. Vil fu høre mere om det så ring til Landskabsrådgiver for kvalificeret svar.

 

Buske som bunddække

Ofte det valg, som giver den mindste driftudgift de næste mange år. Dog er variationen ikke så mangfoldig som ved valget af stauder. Der findes flere muligheder, her nogle af dem.

Skygge tålende

Sol og tørketålende

Fugtig jord

Salt tolerante

Vind tolerante

Stedsegrønne

 

Frøblandinger som bunddække

Et godt alternativ til stauder og buske, dog med en noget kortere levetid. Driftsmæssig en større udgift, set ud fra det langtidsholdbare perspektiv.

Kan fås til alle jordtyper og forhold.